Fejlesztési projekt megvalósítása a AlZink Kft-nél

 

 

Szórólap letöltése (PDF)

 

A „Termelési kihívásokhoz igazodó modern, versenyképes technológiai háttér megteremtése, ipar 4.0
megoldások bevezetésének támogatása, megújuló energiaforrás alkalmazása, valamint hatékony üzleti gyakorlatok fejlesztése az AlZink Kft-nél” című fejlesztési projekt megvalósítására a Kft. 314,3 millió Forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert el 2021. októberében. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében 2021. év végén indult Egerben és várhatóan 2023. őszén fejeződik be.

 

A fejlesztési projekt célja a modern, versenyképes technológiai háttér megteremtése, továbbá az ipar 4.0 megoldások bevezetésének támogatása, valamint megújuló energiaforrás alkalmazása és a hatékony üzleti gyakorlatok fejlesztése az AlZink Kft. egri székhelyén.


A projekt a „GINOP Plusz-1.2.1-21 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati felhívás keretei között valósul meg.


Az új beruházásra a kapacitás és a versenyképesség növelése érdekében van szükség. A régi gépek mellé a projektgazda AlZink Kft. új öntőcellákat szerez be és állít üzembe. Az öntőcellákban a gépekhez robotokat kapcsol a cég, amelyek emberi érintés nélkül biztosítják forró és nehéz gyártmányok biztonságos kezelését. Használatukkal növelhető a ciklusidő különösen vasbetétes öntvények gyártásakor. A szintén társítható vizuális ellenőrző rendszerrel pedig kiszűrhetők a hibás termékek. Az öntőcellák ipar 4.0 kategóriájú adatkapcsolódásra lesznek alkalmasak.


A projekt keretében napelemes rendszer kerül telepítésre, amely egyrészt a termelésnek otthont adó épületet fogja ellátni energiával, illetve a technológiai eszközök működtetését támogatja majd.


A beruházásokhoz kapcsolódóan tanácsadási és oktatási szolgáltatások is igénybevételre kerülnek. A Vezetői- és menedzsment tanácsadás keretén belül változásmenedzsment tanácsadásra fog sor kerülni a Value Management módszer alkalmazásával, míg a képzések keretében Value Management módszertan oktatására kerül sor a Value for Europe képzési és minősítési rendszer alapján.

 

Kedvezményezett: AlZink Kft.
Fejlesztés tárgya, célja: Öntészeti technológiai és energetikai fejlesztés
Szerzodött támogatás összege: 314,3 millió Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.30

 

További információ kérhető:
Bozsik Csaba, sajtóreferens
Elérhetőség: info@alzink.hu