KORSZERŰ MÉRŐBERENDEZÉSEK BESZERZÉSE AZ ALZINK KFT-NÉL
GINOP-1.2.1-14-2014-00231

Az AlZink Kft. 2014. novemberben pályázatot nyújtott be a ,,Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" felhívásra korszerűbb, precízebb mérőberendezések beszerzésére, amelyre 2015. május 15-én 14.179.762 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el, EU-s és hazai forrásból.

Az egri Alzink Kft. cink nyomásos-öntéssel foglakozik, és az autóipar, építőipar, háztartási gépgyártás és gépipar számos területére szállítanak be több mint 200 különféle terméket. A gyártási folyamat az öntési tevékenységgel kezdődik, melyhez a vevő tulajdonát képező öntőszerszámot használják. Minden új termék szériagyártása a vevő által jóváhagyott próbagyártás után kezdődik meg. A cég termékei a világ vezető gépjármű márkáiban is megtalálhatóak.

A fejlesztés 1 db CV-2100 M4 Kontúrmérő berendezés: számítógéppel vezérelt nagy pontosságú és kiválóan kezelhető műszer XY keresztasztallal és duplamozgópofás saruval, illetve 1 db MACH KO-GA-ME 12128 3V berendezés: egyedülálló és kompakt 3D koordináta mérőgép beszerzésére irányul. Ezek az eszközök a jelenlegieknél pontosabb, komplexebb méréseket tesznek lehetővé. Használatunkkal a gyártási folyamatok hatékonyságának növelése mellett lehetőség nyílik olyan új vevők megszerzésére, akiknél eddig a vállalkozás nem tudott megfelelni a vevői követelményeknek.

A fejlesztés hatására a gyártáshatékonysága növekszik a nem megfelelő termékek hamarabb észlelhetőek, ezáltal csökken a visszaolvasztás költsége. A selejt termékek visszaolvasztására elektromos kemencéket használunk, üzemidejük csökkentésével energia megtakarítást érünk el. A gyártásközi selejtek hamarabb történő észlelésével gyártási kapacitást tudunk növelni, a beruházás hatására növekszik a mennyiségi termelés. A gép segítségével lehetőség nyílik, termékeink méretváltozásainak analízisére, ez valamely méret változása esetén lehetővé teszi, hogy azelőtt beavatkozzunk, mielőtt a méret elhagyja a tűrést. A gép megvásárlása várhatóan 1 % belső selejtcsökkenést tesz lehetővé. A cég árbevételének növekedése a vállat legalább évi 5 %-os mértéket el fogja érni. A beruházással 5 főnek teremtünk munkahelyet.

Kedvezményezett: AlZink Öntvénygyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
3300 Eger, Mátyás király út 165.
Projekt címe: Korszerű mérő berendezések beszerzése az AlZink Kft-nél
Projektazonosító: GINOP-1.2.1-14-2014-00231
Elnyert támogatás: 14 179 762 Ft
Teljes költség: 28 359 525 Ft

picture_bottom